Пропонований варіант приготування макаронів готується легко і просто. Такий варіант макаронів по-флотськи.
Інгредієнти
Свинина – 300 г | |
Макарони – 150 г | |
Рослинне масло – 1-2 столові ложки | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Приправа – за смаком (мелений часник, каррі, паприка) | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Вода – 1-2 склянки (за необхідності збільшити кількість води) |
Ну хто ж не любить макарони? Особливо з сиром, м’ясом, овочами або яким-небудь вишуканим соусом? Пропоную вам блюдо для тих, хто не любить мити посуд. Відношу його до розряду страв «на швидку руку». Ледачі макарони зі свининою повністю готуються на сковороді, господині не треба окремо відварити макарони, зливати і промивати їх. Рекомендується всім, хто весь час кудись поспішає і економить свій час.
Тепер на рахунок готування… В якості макаронів, краще використовувати короткі макаронні вироби. З приправ, для цієї страви, я зазвичай використовую каррі мелений сушений часник і болгарський перець. Якщо м’ясо свинини ви використовуєте пісне, збільште кількість рослинної олії в процесі приготування. Знову ж таки, ви можете додати щось своє, наприклад, які-небудь овочі, болгарський перець, баклажан або цукіні. І викинути страви, наприклад, м’ясо, якщо дотримуєтеся дієти або постіть. Будьте впевнені, вийти абсолютно смачну вечерю на швидку руку.
Покроковий рецепт
Свинину промити, видалити жили і нарізати дрібними шматочками. Цибулю почистити, нарізати кубиками. Розігріти на сковороді рослинне масло. Обсмажити на розпеченому маслі нарізану цибулю, періодично помішуючи, до прозорості.
Потім в сковороду з цибулею додати шматочки нарізаного м’яса.
Смажити м’ясо практично до готовності. Все посолити і поперчити за смаком.
До смаженій м’ясу додаємо макаронні вироби, все перемішуємо, чекаємо, коли вбереться вся рідина. Щоб макарони не злипалися (це може статися, якщо у вас м’ясо пісне), можна додати ще 1-2 столові ложки рослинної олії. Після цього додаємо гарячу воду, попередньо вскипяченную.
Солимо, додаємо спеції за смаком, ще раз все перемішуємо. Як тільки блюдо закипить, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо страву до готовності макаронів. Не забувайте періодично помішувати смажені макарони з м’ясом, для рівномірного готування страви. У разі необхідності можна додати ще трохи гарячої води.
Блюдо вважається готовим, як тільки макарони стануть практично м’якими, після цього вогонь вимикається, макарони зі свининою накривають кришкою і дають трохи постояти. Подавати новоросійські макарони по-флотськи зі свининою можна з тертим сиром, соусом і навіть з бульйоном. Приємного апетиту!