Малинове варення

Малинове варення – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати малину, перебрати, просушити (якщо необхідно), перекласти в эмулированную каструлю.

Додати 1 склянку цукру, перемішати, потовкти. Потім додати ще 2 склянки цукру, перемішати, поставити на вогонь.

Розігріти всю малинову суміш до 85 градусів (приблизно), розчинити цукор. Ні в якому разі, все це не повинна кипіти! Ягода не повинна перетравитися і не повинна поміняти колір.

Розлити по стерилізованим сухим банкам. У кожну банку додати по 1 столовій ложці горілки. Смак варення не зміниться, зате жодна бактерія не проникне, і таке варення не заграє.

Закрити стерилізованої пластиковою кришкою або бавовняною ганчіркою, пов’язавши баночку стрічкою. Зберігати таке варення треба в прохолодному місці, а ще краще в холодильнику. З таким малиновим варенням не страшна ні холодна зима, ані застуда! Приємного чаювання!