Рецепт ніжного і ароматного сирника з малиною – ще один варіант всіма улюбленого і корисного страви.
Інгредієнти
Сир (5% жирності) – 1 кг | |
Яйця курячі – 3 шт. | |
Мед – 2 ст. л. | |
Малина – 1 кг | |
Манна крупа – 100 г |
Сир – дуже корисний продукт харчування, відмінний джерело кальцію, особливо необхідного для зростаючого організму. Але от моя донька ні в яку не хоче їсти сир сам по собі. Тому я намагаюся постійно готувати різні види сирників з фруктами – і вдвічі смачніше, і вдвічі корисніше.
Покроковий рецепт
1. Дві третини малини (малину можна брати заморожену) перетерти в блендері в пюре. Якщо берете малину заморожену, то спочатку промийте від залишків льоду і розморозити. Решту малини залишити для прикраси сирника зверху.
2. В чашу кухонного комбайна покласти сир, яйця та мед. Я мед трохи підігріваю в мікрохвильовці, щоб став рідкий. Адже зазвичай взимку мед вже зацукровується. Але ні в якому разі не допускайте закипання меду. Збити до отримання гладкої однорідної маси. Я завжди сир перетирати в кухонному комбайні, тоді він виходить без крупинок і дуже ніжний по консистенції.
3. До сирної маси додати малинове пюре і манну крупу і ще раз збити.
4. Форму для запікання змастити рослинним маслом. Сирно-малинову масу вилити у форму. По колу по всій поверхні розкласти залишилася малину. Поставити сирник в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину – 1 годину 20 хвилин (в залежності від типу духовки).
5. І ось у нас вийшов дуже красивий сирник – ніжно-рожевого кольору з ніжною текстурою і цілими ягідками малини!