Ніжний манник з горіхами для сімейного чаювання.
Інгредієнти
Манна крупа – 1 склянка | |
Кефір – 1 склянка | |
Цукровий пісок – 3 / 4 склянки | |
Розпушувач – 1 пакетик | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Курячі яйця – 3 шт | |
Ванілін – 0,5 ч. л. | |
Масло вершкове – 50 гр | |
Волоські горіхи – 1 стакан |
З манної крупи готують безліч страв, але мабуть найулюбленіше – дуже смачний десерт манник. Роблять його різними способами. Додають какао, фрукти, цукати, покривають глазур’ю. У цьому рецепті описаний манник з горішками і шоколадної просоченням. Приготування його не займе багато часу. Їсти краще з теплим молоком або чаєм. Приготуйте його і затишний сімейний вечір Вам забезпечений.
Покроковий рецепт
Підготувати всі необхідні інгредієнти.
Манну крупу залити кефіром, ретельно перемішати і залишити на 1-2 години.
В яйця додати ванілін, сіль та цукровий пісок, перемішувати до розчинення цукру.
Розтопити масло, влити в суміш і розмішати.
Додати набряклу манку, розмішати до однорідної маси.
Всипати розпушувач. Перемішати.
Порізати горіхи на велику крихту. Висипати в суміш і добре перемішати. Дві столові ложки горіхів залишити для прикраси лепешняку.
Вилити у змащену маслом форму. Поставити в духовку, розігріту до 140 градусів на 40-50 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою. Дістати і дати трохи охолонути.
Прикрашати за своїм бажанням. В даному варіанті манник политий розтопленим шоколадом і посипаний горіхами. Приємного апетиту!