Манник з ромом на кефірі – смачний і оригінальний десерт за класичним рецептом!
Інгредієнти
Манна крупа – 200 г | |
Цукор – 230 г | |
Кефір – 250 мл | |
Яйця – 2 шт. | |
Сіль – 1/3 ч. л. | |
Масло вершкове – 50 г | |
Ром – 50 мл | |
Молоко – 200 мл | |
Борошно – 150 г | |
Ваніль – за смаком | |
Розпушувач – 1 ч. л. |
Смачний манник з легкою текстурою – ідеальний бюджетний десерт з відмінним смаком і чарівним ромово-ванільним ароматом. Проста випічка славиться легким приготуванням і нестандартної текстурою.
Покроковий рецепт
Для початку, потрібно змішати кефір, цукор і манку. Перемішати віночком.
Вбити яйця, додати ванілін і сіль.
Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішати тісто.
Всипати борошно, просіяне двічі разом з розпушувачем. Перемішати до однорідності тесту.
Вилити тісто в роз’ємну форму для випічки, застелене пергаментним папером і змащену маслом. Випікати манник в духовці до рум’яної скориночки і сухий текстури. Ступінь готовності лепешняку можна перевірити дерев’яною шпажкою – сухе виріб позначає испекшийся пиріг.
Манник вийняти з духовки.
Гарячий пиріг потрібно відразу ж залити молоком, змішаним з ромом. Залишити манник остигати до кімнатної температури, після чого вийняти з форми.
Смачний, розсипчастий і злегка вологий манник готовий!
Це відмінний варіант до кави або ранкового чаю. Приємного апетиту!