Манник на кефірі з ромом

Манник на кефірі з ромом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Манник з ромом на кефірі – смачний і оригінальний десерт за класичним рецептом!

Інгредієнти

Манна крупа – 200 г
Цукор – 230 г
Кефір – 250 мл
Яйця – 2 шт.
Сіль – 1/3 ч. л.
Масло вершкове – 50 г
Ром – 50 мл
Молоко – 200 мл
Борошно – 150 г
Ваніль – за смаком
Розпушувач – 1 ч. л.

Як приготувати Маннік на кефірі з ромом

Смачний манник з легкою текстурою – ідеальний бюджетний десерт з відмінним смаком і чарівним ромово-ванільним ароматом. Проста випічка славиться легким приготуванням і нестандартної текстурою.

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно змішати кефір, цукор і манку. Перемішати віночком.

Вбити яйця, додати ванілін і сіль.

Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішати тісто.

Всипати борошно, просіяне двічі разом з розпушувачем. Перемішати до однорідності тесту.

Вилити тісто в роз’ємну форму для випічки, застелене пергаментним папером і змащену маслом. Випікати манник в духовці до рум’яної скориночки і сухий текстури. Ступінь готовності лепешняку можна перевірити дерев’яною шпажкою – сухе виріб позначає испекшийся пиріг.

Манник вийняти з духовки.

Гарячий пиріг потрібно відразу ж залити молоком, змішаним з ромом. Залишити манник остигати до кімнатної температури, після чого вийняти з форми.

Смачний, розсипчастий і злегка вологий манник готовий!

Це відмінний варіант до кави або ранкового чаю. Приємного апетиту!