Манник з ромом на кефірі – смачний і оригінальний десерт за класичним рецептом!

Інгредієнти
| Манна крупа – 200 г | |
| Цукор – 230 г | |
| Кефір – 250 мл | |
| Яйця – 2 шт. | |
| Сіль – 1/3 ч. л. | |
| Масло вершкове – 50 г | |
| Ром – 50 мл | |
| Молоко – 200 мл | |
| Борошно – 150 г | |
| Ваніль – за смаком | |
| Розпушувач – 1 ч. л. |
Смачний манник з легкою текстурою – ідеальний бюджетний десерт з відмінним смаком і чарівним ромово-ванільним ароматом. Проста випічка славиться легким приготуванням і нестандартної текстурою.
Покроковий рецепт

Для початку, потрібно змішати кефір, цукор і манку. Перемішати віночком.

Вбити яйця, додати ванілін і сіль.

Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішати тісто.

Всипати борошно, просіяне двічі разом з розпушувачем. Перемішати до однорідності тесту.

Вилити тісто в роз’ємну форму для випічки, застелене пергаментним папером і змащену маслом. Випікати манник в духовці до рум’яної скориночки і сухий текстури. Ступінь готовності лепешняку можна перевірити дерев’яною шпажкою – сухе виріб позначає испекшийся пиріг.

Манник вийняти з духовки.

Гарячий пиріг потрібно відразу ж залити молоком, змішаним з ромом. Залишити манник остигати до кімнатної температури, після чого вийняти з форми.

Смачний, розсипчастий і злегка вологий манник готовий!

Це відмінний варіант до кави або ранкового чаю. Приємного апетиту!
