Манник

Манник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

200 г манної крупи змішати з 250 г сметани. Залишити на 1 годину набухати (якщо готувати відразу, без набухання, манник вийде жорстким).

3 курячих яйця збити за допомогою виделки з 200 г цукру піску.

З’єднати приготовані 2 суміші, яєчно-цукрову і сметанную з манкою.

Додати 1 чайну ложку розпушувача, 200 г просіяного борошна вищого сорту, перемішати столовою ложкою. Повинно вийти не густе тісто (консистенція рідкої сметани або тесту на оладки).

Тісто вилити у змащену вершковим маслом форму (якщо форма силіконова – змащувати маслом не потрібне). Можна форму вистелити пергаментним папером. Випікати манник в духовці при температурі 180 градусів близько 30 – 40 хвилин до золотистого кольору або до готовності. (Щоб манник вийшов пишним, пиріг потрібно ставити в холодну духовку. При піднятті температури в духовці, піднімається і сам манник).

Готовність пирога перевірити зубочисткою (якщо дерев’яна паличка суха – манник готовий, якщо на паличці є тісто – продовжуйте випікати пиріг). Остиглий маннік на сметані вийміть з форми і подавайте до столу. Сподіваюся, рецепт затримається у вашому домі, і цей пиріг буде одним з улюблених!
Приємного апетиту!