За традицією, для начинки мантів, вибирають м’ясо баранини. Бажано з шматочками жиру – так соковитіше. Але можна використовувати і яловичину.
Інгредієнти
борошно – 500 гр | |
вода – 1 стакан | |
сіль – 2 щіпки | |
баранина/яловичина – 700 гр | |
цибуля ріпчаста – 4 шт | |
сіль – щіпка | |
чорний перець – щіпка | |
вершкове масло – упаковка для подачі |
Схід – справа тонка. І це стосується, в тому числі, східної кухні. Манти з тоненького тесту з соковитою начинкою здивують і порадують вас, ваших домочадців і гостей. Спробувавши цю страву один раз – його смак вже неможливо забути.
Покроковий рецепт
Приготувати тісто.
Борошно просіяти в миску, додати воду і сіль. Замісити круте, однорідне тісто. Якщо потрібно додати ще трохи води або борошна, щоб тісто вийшло потрібної консистенції. Прослідкуйте, щоб тісто не липло до рук. Скатуємо тісто в кулю і залиште на пару годин, накривши його рушником.
Приготування начинки.
Порубати м’ясо на дуже дрібні кубики або прокрутити через м’ясорубку. Якщо в м’ясі не було шматочків жиру, можна додати на цьому етапі у фарш шматочки курдюка.
Нарізати дрібними шматочками цибулю і додати у фарш.
Посолити,поперчити і додати у фарш 3-4 ложі води.
Перемішайте фарш.
Після того, як тісто “настоялося” треба розкачати його. Повинно вийти дуже тоненьке, ніжне тісто.
Розрізати тісто на круги.
Викласти на кожен гурток , по центру – начинку.
Ліпимо манти. Для цього треба защипнути середину. Тобто взяти протилежні сторони кола і защипнути їх посередині. Потім защипнути краю, наліпивши їх до шву посередині. Так щоб вийшов квадрат, а начинка виявилася закрита. Але при цьому повинні залишитися “вушка”, поєднавши які вийде необхідна форма.
Підготувати манти-варіння (мантышницу). Змастити кожен піднос, на який будуть викладатися манти, рослинному маслом.
Викласти манти в мантышницу. Варити 40-50 хвилин.
Готові манти можна подавати политі розпеченим топленим маслом або зі сметаною, на ваш смак.