Домашні манти – смачне і ситне блюдо, яке різноманітить ваше меню. Дотримуйтесь наших порад при приготуванні мантів і пригощайте ними близьких!
Інгредієнти
Тісто пельменний – 300 гр | |
Фарш яловичий – 400 гр | |
Картопля – 2 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком |
Для того, щоб приготувати смачні манти, нам потрібно тісто. Можна взяти пельменний тісто, замішане вашим улюбленим способом. Начинка мантів – подрібнену картоплю, доповнений яловичим фаршем, цибулею і спеціями.
Покроковий рецепт
Тісто для домашніх мантів готове, займемося начинкою. Розморожений фарш з яловичини перекладаємо в миску.
Очищаємо картоплю, нарізаємо його на обробній поверхні дрібними кубиками. Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його. Нарізку з картоплі і цибулі викладаємо до фаршу. Солимо, перчимо до смаку.
Перемішуємо інгредієнти. Начинка для мантів готова.
Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Вирізаємо за допомогою склянки чи кулінарного кільця круглі заготовки для мантів.
У центр кожної заготовки поміщаємо по столовій ложці начинки.
Формуємо манти так: спочатку скріплюємо протилежні сторони по центру.
Потім скріплюємо протилежні сторони як на фото.
Залишилося скріпити протилежні куточки.
Готуємо манти, в пароварці або спеціальної мантоварке. Приємного всім апетиту!