Манти зі свининою і картоплею

Манти зі свининою і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування цієї страви можна використовувати абсолютно будь-які види м’яса. Вимагає певних витрат часу, але воно себе виправдовує.

Інгредієнти

Свиняче м’ясо – 600 г
Картопля – 4 шт
Ріпчаста цибуля – 5 гол
Борошно пшеничне – 2 склянки
Яйце куряче – 1-2 шт
Вода – 2 склянки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Рослинна олія для змащування дисків мантышницы – 30 г

Як приготувати Манти зі свининою і картоплею

Манти – страва відноситься до країн Азії і сходу, зараз, в наш час воно широко відомо у всіх країнах світу. Традиційно воно готується з начинкою з м’яса та цибулі. Але в тесті на пару можна приготувати прекрасні манти з використанням начинки з різних овочів і фруктів.

Хочу поділитися з вами рецептом приготування мантів з м’яса і картоплі. Блюдо виходить дуже ситне і смачне. Чудово підійде не тільки для сімейного меню, але і для частування гостей. Хоча приготування вимагає певних витрат часу, воно того варте! Ваші гості безсумнівно залишаться задоволені.

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти і сміливо приступайте до приготування.

На першому етапі приготування, замісити звичайне тісто на воді, можна без яйця. Тісто не повинно бути занадто тугим, але і не дуже м’яким. Готове тісто накрийте рушником або харчовою папером і дайте постояти, поки готуєте начинку.

Потім підготуйте фарш. Найчастіше для сім’ї, я використовую свиняче м’ясо з жировими прошарками. Це м’ясо дуже ніжне і чудово поєднується з картоплею і цибулею. Картопля в процесі приготування вбирає в себе жир і манти виходять дуже соковитими. Нарізати свинину на шматочки і пропустіть через м’ясорубку з звичайної сіткою.

Ріпчасту цибулю почистіть і не дуже дрібно покришіть ножем.

Почистіть картоплю і поріжте дрібними кубиками.

Коли всі компоненти будуть підготовлені, візьміть досить містку
чашку, щоб було зручно перемішувати фарш. Викладіть в неї перекручене м’ясо, порізану картоплю і цибулю, посоліть за смаком, додайте чорний перчик запашний. Можна, при бажанні додати мелений коріандр або зіру. Що більше люблять у вашій родині. Все ретельно перемішайте .

Потім потрібно в тонкий пласт розкачати тісто, приблизно півтора – два мм завтовшки.

Щоб мантышки вийшли однакового розміру, при його розрізуванні, можна скористатися чашкою або пиалой, Складіть тісто по довжині діаметру чашки і розріжте на смужки.

Потім ці смужки, за допомогою цієї чашки порізати на квадрати.

У кожен квадрат з тіста у центр покладіть начинку і сформуйте манти. Спочатку потрібно закріпити кінчики квадрата, хрест на хрест, а потім закріпити кінчики один з одним. У вас вийдуть гарні, однакові заготовки мантів. Покладіть їх на диски мантышницы, поставте в мантыварку і варіть на пару близько 40 – 45 хв.

Готові манти викладіть на широке блюдо або ляган, або розкладіть на порційні тарілочки, як зручніше буде вам подавати. Посипте будь свіжою зеленню і подавайте до столу. До цієї страви чудово підійдуть будь-які легкі салати, свіжі овочі та гострі приправи і спеції, а також не жирна сметана.

От у нас і вийшло прекрасне і смачне частування для сім’ї та гостей. Готуйте на здоров’я. Приємного всім апетиту!