Марінара – італійський томатний соус

Марінара – італійський томатний соус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Його легко приготувати вдома і навіть заготовити про запас – загорнувши в банки або заморозивши. Соус маринара, приготовлений вдома, можна зберігати в холодильнику і не заморожуючи, але не більше семи днів.

Інгредієнти

зрілі помідори – 1 – 1,5 кг
часник – 3 – 4 зубчики
ріпчаста цибуля – одна невелика цибулина
оливкова олія – 2 ст. л.
свіжий базилік – за смаком
орегано (приправа) – за смаком
червоний мелений перець – за смаком
сіль – за смаком

Як приготувати Марінара – італійський томатний соус

Марінара – це всесвітньо відомий італійський соус, придуманий кілька століть тому судновими кухарями і дуже популярний в сьогоднішній час в Італії та США. Володіючи універсальним смаком стиглих помідорів, він чудово поєднується з пастою, піцою, рисом, сирами, м’ясними стравами і навіть морепродуктів і може замінити магазинний кетчуп.

Приготування соусу займе близько години:

Покроковий рецепт

1. Томати, помити, обдати окропом, остудити, очистити від шкірки і подрібнити в блендері або за допомогою м’ясорубки.

2. Отриману томатну масу потрібно звільнити від насіння пропустивши через сито.

3. Нашатковані цибулю і часник обсмажити до м’якості в оливковій олії.

4. Пропущену через сито томатну масу додати до часнику і цибулі і довести до кипіння.

5. Додати дрібно нарізану зелень базиліка, цукор, орегано і червоний мелений перець, томатне пюре і варити на невеликому вогні до консистенції густої 50 – 70 хвилин.

6. Незадовго до закінчення варіння посолити.