Його легко приготувати вдома і навіть заготовити про запас – загорнувши в банки або заморозивши. Соус маринара, приготовлений вдома, можна зберігати в холодильнику і не заморожуючи, але не більше семи днів.
Інгредієнти
зрілі помідори – 1 – 1,5 кг | |
часник – 3 – 4 зубчики | |
ріпчаста цибуля – одна невелика цибулина | |
оливкова олія – 2 ст. л. | |
свіжий базилік – за смаком | |
орегано (приправа) – за смаком | |
червоний мелений перець – за смаком | |
сіль – за смаком |
Марінара – це всесвітньо відомий італійський соус, придуманий кілька століть тому судновими кухарями і дуже популярний в сьогоднішній час в Італії та США. Володіючи універсальним смаком стиглих помідорів, він чудово поєднується з пастою, піцою, рисом, сирами, м’ясними стравами і навіть морепродуктів і може замінити магазинний кетчуп.
Приготування соусу займе близько години:
Покроковий рецепт
1. Томати, помити, обдати окропом, остудити, очистити від шкірки і подрібнити в блендері або за допомогою м’ясорубки.
2. Отриману томатну масу потрібно звільнити від насіння пропустивши через сито.
3. Нашатковані цибулю і часник обсмажити до м’якості в оливковій олії.
4. Пропущену через сито томатну масу додати до часнику і цибулі і довести до кипіння.
5. Додати дрібно нарізану зелень базиліка, цукор, орегано і червоний мелений перець, томатне пюре і варити на невеликому вогні до консистенції густої 50 – 70 хвилин.
6. Незадовго до закінчення варіння посолити.