Спочатку буряк потрібно відварити до напівготовності. Моєму, кладемо в воду, доводимо до кипіння і варимо поки вона не почне з працею входити в буряк. Зазвичай для цього потрібно поварити 25 хвилин.
Коли буряк доварилась до напівготовності, виймаємо її з води, даємо охолонути, очистити від шкірки, ріжемо великою соломкою. Можна різати будь-яким іншим способом, це справа особистого смаку. Складаємо порізану буряк в банку.
Далі готуємо маринад. Для маринаду на 1 літр води беремо:
– кухонна сіль (перший помел), одна ст. ложка;
– оцту (можна яблучний, навіть краще)- одна ст. ложка;
– перець запашний – 4-5 горошин;
– гвоздика – 2-3 штучки;
– часник – три зубчики.
– цибуля ріпчаста, нарізану півкільцями
У киплячу воду додаємо всі складові маринаду крім оцту, даємо покипіти 3 хвилини, додаємо оцет. Тепер заливаємо маринадом буряк і закриваємо кришкою.
Залишаємо нашу банку при кімнатній температурі дня на два. Потім можна спробувати. Якщо смак вам подобається, то все готово, просто прибираємо в холодильник.