.
Інгредієнти
Печінка куряча – 700г | |
Сіль – щіпка (за смаком) | |
Цукор – 1 дес.л. | |
Сік лимона – 2ст.л | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Баклажан – 1 шт. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Кабачок – 2 шт. | |
Рослинне масло – 5 ст. л. |
В такому маринаді печінка смажитися дуже швидко і виходить смачною і ніжною, а смак лимона практично не відчувається.
Покроковий рецепт
Печінку промити, очистити від жовчі, нарізати кубиками.
Посолити, додати цукор і свіжовичавлений сік лимона. Перемішати. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.
Овочі помити. Нарізати кубиками перець і баклажан. (Всі знають, що баклажан може гірчити. Тому краще його вимочити в солоній воді протягом пів години, щоб гіркота пішла). Цибулю дрібно нашаткувати.
Моркву і кабачки нарізати півкільцями.
Обсмажити на невеликій кількості олії цибулю. Потім додати моркву. Смажити до золотистого кольору.
Додати баклажани. Потім хвилини через 3-5 додати перець.
Останніми додаємо кабачки. Так як вони молоді готуються вони дуже швидко.
Паралельно, смажити на окремій сковороді печінка на невеликій кількості олії. В лимонному маринаді печінка готуватися ще швидше. Смажити 15 хвилин. Не перетримуйте на вогні, від цього печінка стає жорсткою.
Овочі викласти порційно на тертку. Зверху викласти печінку. Приємного апетиту!