Змішати спеції із сіллю, лавром і перцями. Додати промиту цибульне лушпиння, заварний чай. Якщо немає заварного – можна взяти два пакетики звичайного чорного чаю. Саме ці компоненти додадуть рибці гарний карамельний забарвлення. Відправити маринад на вогонь і кип’ятити протягом однієї хвилини після закипання.
Підготувати скумбрію – випатрати рибу, відрізати хвіст і голову. Промити тушку, ретельно видаляючи чорні плівки.
Зрізати верхівку у пластикової пляшки і помістити в неї скумбрію.
Маринад процідити і залишити остигати до кімнатної температури, щоб не спалити рибну шкірку.
Залити скумбрію охолодженим маринадом і відправити в холодильник на добу або більше. Орієнтуватися потрібно на повністю білу м’якоть риби в розрізі, вона не повинна бути рожевого або червонуватого.
Пікантна, соковита і дуже смачна рибка готова! Залишилося тільки нарізати, прикрасити маринованими в оцті цибулею і подавати до столу! Риба добре поєднується з будь-якими гарнірами – від картоплі до рису. Приємного апетиту!