Мариновані гриби гливи

Мариновані гриби гливи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оцет має бути 6%,якщо такого немає,а є 70%,не полінуйтеся сходити в магазин і купити саме 6%,т. к. грибочки ви можете зіпсувати.

Інгредієнти

гриби Гливи – 1 кг можна трохи більше
вода – 10 с. л.
лаврове листя – 2 шт поламати навпіл,для аромату
сіль – 2 ч. л. можна і як дрібну так і велику
цукор – 4 ч. л.
оцет 6 % – 4 с. л. хто любить кисліші можна 5 с. л.
олія соняшникова – 10 с. л.
часник – 1 головка
гвоздика – 4-5 штучки для аромату

Як приготувати Мариновані гриби гливи

Всім добрий день господині – кулинарушки!Хочу поділитися з вами своїм чудовим рецептом маринованих глив!Грибочки я люблю саме в такому вигляді і саме такого власного приготування.Для початку хочу зазначити,що грибочки краще вибирати подрібніше і,щоб були не зовсім м’які, т. к. після варіння вони стануть не дуже привабливого вигляду і можуть стати як трава.Рецепт дуже швидкий,простий, найцікавіше те,що можна вже їсти після остигання!

Покроковий рецепт

Для початку нам потрібно обробити грибочки,якщо дрібні то прям по одному можна, якщо грибочки великі і їх ділимо навпіл.


Після того як всі грибочки обробили й поклали в каструлю, в якій надалі будете варити. Пора перейти до маринадів. Додаємо 10 с. ложок води, 2 лаврових листа,подрібнених навпіл. Додаємо 2 ч. л. солі, 4 ч. л. цукру. Сюди ж 4 с. л. оцту, і 10 с. л. соняшникової олії. Також беремо часник і подрібнюємо 1 головку зверху на грибочки. Ну все, все маринади поклали,тепер накриваємо кришкою і ставимо на сильний вогонь, щоб закипіло. Після того як закипіло,необхідно зменшити вогонь і ретельно перемішати. Через хвильку знову перемішати гарненько. Після того як пару хвилин покипить,гриби увариваются і кількість стає в три рази менше.

Після того як закипіло,необхідно зменшити вогонь і ретельно перемішати. Через хвильку знову перемішати гарненько. Після того як пару хвилин покипить,гриби увариваются і кількість стає в три рази менше. Знову зменшуємо вогонь,так щоб просто злегка кипіло,накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин. При перемішуванні бажано сильно їх не м’яти, т. к. вони можуть сильно измельчится і буде каша. Після того, як пройшло 15 хвилин,ще раз добре перемішуємо і відносимо в холодне місце остуджувати.Як охолонуть наші грибочки їх можна їсти. Я додаю до грибів цибулька і зелень. Приємного апетиту!