Поради:
-Вимийте банки і кришки в гарячій мильній воді, промийте. Потім поставте банки на деко і приберіть їх в теплу духовку на 10 хвилин або до повного висихання.
-Якщо ви хочете використовувати гумові ущільнення, воронки, ковші або ложки, стерилізуйте всі. Все обладнання повинно бути чистим!
-Щоб мариновані огірки зберігалися в банку, оцет повинен мати не менше 6%. Біле вино і солодовий оцет складають 6%, але яблучний оцет має дещо нижчу кислотність, тому більше підходить для чатні.
-Не використовуйте дрібну кухонну сіль для маринування, так як вона може зробити воду каламутною. Беріть сіль з великими кристалами.
-Залиште кілька сантиметрів вільного простору у верхній частині банки, коли будете заливати маринадом. Переконайтеся, що всі овочі покриті оцтом.
-Зберігатися ці мариновані огірки повинні в прохолодному місці (не в холодильнику або льосі).