Якщо кавун виявився не солодким, то це не біда. Його можна вдало замаринувати, перетворивши в малосольну, пряну і дуже смачну закуску!
Інгредієнти
звичайної води – 1 л | |
солі – 1 ст. л. | |
цукру – 4 ст. л. | |
гвоздики – 5 шт. | |
лаврового листочка – 2 шт. | |
запашного перцю – 5-6 горошків | |
6% оцту – 50 мл | |
кориці – за смаком | |
часничку – 5 зубків | |
червоного пекучого перцю – 1-2 стручки |
Маринований кавун сподобається абсолютно всім! Незважаючи на те, що в ній беруть участь і часник, і прянощі, і пекучий перчик!
Покроковий рецепт
• Спочатку готується маринад. Для нього потрібно взяти 1 л звичайної води, вилити його в каструлю і закип’ятити. У киплячу воду всипати 1 ст. л. солі і 4 ст. л. цукру. Після туди ж кинути 5 гвоздик, 2 лаврових листочка, 5-6 горошку запашного перцю і невеликий шматочок кориці. Все це перемішати, долити 50 мл 6% оцту, ще раз перемішати і зняти з вогню.
• Стиглий кавун (зразковим вагою 1 кг) нарізати шматочками у вигляді трикутників.
• Всі кавунові трикутники по можливості очистити від кісточок і скласти в каструльку, щільними шарами.
• 5 зубків часничку почистити, 1-2 стручки (кількість від ваших уподобань) червоного пекучого перцю очистити і розрізати на частини.
• В кавунові трикутники викласти часник і перець, залити гарячим пряним маринадом і повністю остудити.
• Потім маринований кавун відправити в холодильник і через 3-4 годинки просто їсти.
• Зазначимо, що такий кавун в холоді зберігається приблизно 5-7 днів. Але, як правило, так довго він не стоїть. Його з’їдають набагато швидше!