Інгредієнти
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Часник – 2 зубчики | |
Болгарський перець – 2 шт. (зелений, жовтий) | |
Маринований перець – 2 шт. | |
Картопля – 1 кг | |
Тунець – 500 г (філе) | |
Сіль – за смаком | |
Томатний соус – 1/2 склянки | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Лавровий лист – 1-2 шт. | |
Для соусу: – | |
Ріпчаста цибуля – 1 гловка | |
Часник – 1 зубчик | |
Помідори – 1/2 кг | |
Оливкова олія – | |
Сіль – |
Покроковий рецепт
Приготувати соус: цибулю і часник почистити, дрібно нарубати. Помідори вимити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості, потім додати помідори і часник, посолити за смаком. Тушкувати, періодично розминаючи помідори лопаткою, на слабкому вогні близько 30 хвилин. Готовий соус перетерти через сито.
Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати. Перець вимити, очистити від насіння і перегородок, нарізати півкільцями. Маринований перець нарізати середніми шматочками. Картопля вимити, почистити не крупно нарізати.
Рибу промити, обсушити, нарізати кубиками.
У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до легкого золотистого відтінку, посолити, додати часник і зелений перець, тушкувати протягом 5 хвилин, потім викласти в сковороду консервований перець, готувати ще 3-4 хвилини.
У сковороду викласти картоплю, залити водою так, щоб вона покривала лише овочі, додати томатний соус і лавровий лист. Тушкувати до готовності картоплі близько 20-30 хвилин, досолити за смаком.
Додати в сковороду шматки риби, тушкувати на слабкому вогні ще 10-15 хвилин. Готову страву подати до столу в глиняному посуді.