Інгредієнти.
Розм’якшене вершкове масло добре збити з яйцем.
Додати цукрову пудру і сік лимона, гарненько перемішати.
Просіяти 1/2 борошна (приблизно), додати перемелений мигдаль, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто.
З готового тіста скачати товсту ковбасу (шириною з лимон). Розрізати тісто навпіл. Кожну половинку загорнути в поліетиленовий пакет і прибрати в морозилку на 15-20 хвилин, щоб тісто трохи схопилося.
Лимони помити, обтерти рушником, нарізати тонкими-тонкими кружальцями товщиною в 1-2 мм. (Думаю, для цього випадку чудово підійде терка Бернер, про яку я мрію :-). Вона ідеально наріже супер тонкі рівні гуртки лимона).
Духовку розігріти до 180 градусів.
Дістати з тіста ковбаски, нарізати на кружки товщиною 0,5 див. Зробити рівні гуртки, злегка формуючи руками краю і товщину майбутнього печива.
Викласти кружечки з тіста на деко, вистелений пергаментним папером. Змастити печиво курячим жовтком.
Викласти на кожне печиво за кухоль лимона.
Присипати цукром (якщо ви любите якнайсолодше печиво, насипте більше цукру).
Випікати мигдальне печиво з шматочками лимона вже в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин (Завжди поглядайте як печеться печиво, дуже важливо не пересушити). Можна останні 5 хвилин випікати печиво під грилем.
Подавати до столу. Приємного чаювання!