Чебуреки виходять смачними, соковитими і поживними.
Інгредієнти
Філе яловичини – 1 кг | |
Сало свинини – 0,5 кг. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Борошно – 5-6 склянок (приблизно) | |
Яйце – 1 шт. | |
Сіль, перець – за смаком |
Всі ми звикли, що чебуреки продаються у вуличних кафе, але якість не завжди на хорошому рівні: то мало м’яса, то тісто товсте. Тому краще домашньої їжі нічого немає.
Покроковий рецепт
М’якоть яловичини, сало свинини і цибулю перемолоти за допомогою м’ясорубки. Отриманий після м’ясорубки фарш ретельно перемішати руками.
В пів склянки налити кип’яченої води, посолити і поперчити, додати отриману воду у фарш, знову добре перемішати.
2 склянки холодної води вилити в миску, посолити, додати яйце і перемішати. Додати борошно, борошно додавати поки тісто не перестане липнути до рук. Готове тісто покласти на 10 хвилин «відпочити».
Після приступаємо до ліплення чебуреків. Відрізаємо частину тіста, розкачуємо його і за допомогою невеликої по діаметру тарілки робимо кола.
На одну сторону кола кладемо тонким шаром фарш, скріплюємо пальцями, після по краях проходимся виделкою.
Обсмажуємо чебуреки на розігрітій сковороді з маслом з двох сторін.