Рецепт хороший швидкістю приготування. Півгодини – і вся родина нагодована і щаслива!
Інгредієнти
Борошно – 3 ст. | |
Яйця – 3 шт. | |
Рідина – 3 ст. (молоко, кефір і вода в різних комбінаціях – всі працюють!) | |
Сіль – 1 щіпка. | |
Цукор – 3-4 ст. л. ( 3 ст. л. – трохи солодка) | |
Сода, гашене оцтом – 1\2 ч. л. | |
Лимонна кислота – 1\3 ч. л. | |
Рослинна олія – 3-5 ст. л. (для смаження) | |
Вершкове масло – 30-40 гр (для змащування) |
Зазвичай вважається, що приготування млинців, це довгий і складний процес. Я ж пропоную рецепт, в якому млинці робляться за 30 хвилин і, при цьому, не втрачають своєї родзинки і поживністю. Пропонованої мною порції вистачає на сім’ю з 3-4 чоловік (без обжерливості!)).
Покроковий рецепт
Підготуємо головні інгредієнти нашого страви: борошно, яйця та рідина, яка є в будинку. Можливі варіанти: від кефіру млинці більш ситні, від молока більш ніжні, з водою теж є – але не залишайте на ранок!)) По можливості – використовуємо те, що є.
У борошно відразу додаємо сіль, цукор, ту ж додаємо яйця. Вливаємо 3 склянки наявної рідини, бажано все-таки молочної))Ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.
Тісто виходить досить рідке. Перед випіканням додаємо лимонну кислоту. Ретельно розмішуємо. Далі в тісто гашену соду додаємо, акуратно перемішуємо.
На розпечену сковороду капаємо соняшникова олія (перед кожним млинцем!) і випікаємо до утворення скоринки приблизно 1 хвилини з кожного боку.
Готові млинці викладаємо на тарілку і кожен змащуємо вершковим маслом.
Млинці виходять щільні, ситні, вистачає всім на сніданок. Дуже смачно зі згущеним молоком! Хоча з варенням чи сметаною не гірше. Приємного апетиту!