Млинці на молоці та воді

Млинці на молоці та воді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Познайомтеся з ще одним способом замісу простого млинцевого тесту.

Інгредієнти

Яйця курячі – 2 штуки
Цукор – 2 ложки
Сіль – 1 чайна ложка
Борошно – 1 склянка
Вода – 1 стакан
Молоко – 1 стакан
Рослинна олія – 3 столових ложки

Як приготувати Млинці на молоці та воді

Така проста і нехитра випічка як домашні млинці користується ще з давніх-давен популярністю і завжди затребувана. Приготувати ситні блінкі можна за різноманітними рецептами. Вони, звичайно ж, відрізняються (складом продуктом, наприклад), але кулінарний принцип приготування млинців все-таки схожий. Познайомтеся з ще одним способом замісу простого млинцевого тесту. У ньому використовується молоко, вода, яйця, борошно.

Покроковий рецепт

Отже, знайомимося з запропонованим списком продуктів, які потрібні для замісу тіста для домашніх смачних млинців. Зверніть увагу, вода для млинцевого тесту повинна бути кип’яченою. Найпростіше взяти воду з чайника. Молоко може бути холодним (з холодильника). Якщо використовуються курячі яйця маленькі за розміром, то їх кількість можна збільшити на 1 штуку. Варіювати можна і солодкий інгредієнт – цукор (для ласунів даний продукт можна збільшити, а якщо плануєте потім готові млинці загорнути начинку, то – зменшити). Відміряємо потрібні порції інгредієнтів. Беремо склянку об’ємом 250 мл

Почнемо заміс тесту з того, що розіб’ємо в миску курячі яйця. Відразу підсипаємо до яєць в миску весь цукровий пісок і сіль.

Введені інгредієнти, використовуючи звичайний віночок, збиваємо. Намагаємося, щоб цукор і сіль повністю розчинилися в яєчної маси.

Крізь солодку вливаємо яєчну масу швидко склянку кип’яченої води. Відразу ж перемішуємо інгредієнти все тим же віночком. Не бійтеся – яєчна маса не згорнеться. Слідом вливаємо молоко і знову перемішуємо.

Тепер можна підсипати муку. Всипали невелику порцію і відразу перемішали. Потім ще додали і знову перемішали. І в такому темпі – далі. У результаті тісто повинно вийти без грудочок, однорідними.

В вийшло млинцеве тісто вливаємо в завершенні рослинне масло. Це дозволить не змащувати сковороду при випічці млинців (тільки один раз – перед викладенням першої порції млинцевого тесту). Ще раз перемішали тісто, даємо йому трохи постояти. За цей час добре і грунтовно розігріваємо сковороду-блинницу. Як вже було сказано, поверхню сковороди потрібно змастити олією жиром).

Зачерпываем млинцеве тісто ополоником. Вливаємо його на гарячу сковороду. Випікаємо блінкі з двох сторін приблизно по одній хвилинці.

Готові смачні і ситні домашні млинці при бажанні змащуємо розтопленим вершковим маслом. Приємної трапези зі смачними млинцями!