Познайомтеся з ще одним способом замісу простого млинцевого тесту.
Інгредієнти
Яйця курячі – 2 штуки | |
Цукор – 2 ложки | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Борошно – 1 склянка | |
Вода – 1 стакан | |
Молоко – 1 стакан | |
Рослинна олія – 3 столових ложки |
Така проста і нехитра випічка як домашні млинці користується ще з давніх-давен популярністю і завжди затребувана. Приготувати ситні блінкі можна за різноманітними рецептами. Вони, звичайно ж, відрізняються (складом продуктом, наприклад), але кулінарний принцип приготування млинців все-таки схожий. Познайомтеся з ще одним способом замісу простого млинцевого тесту. У ньому використовується молоко, вода, яйця, борошно.
Покроковий рецепт
Отже, знайомимося з запропонованим списком продуктів, які потрібні для замісу тіста для домашніх смачних млинців. Зверніть увагу, вода для млинцевого тесту повинна бути кип’яченою. Найпростіше взяти воду з чайника. Молоко може бути холодним (з холодильника). Якщо використовуються курячі яйця маленькі за розміром, то їх кількість можна збільшити на 1 штуку. Варіювати можна і солодкий інгредієнт – цукор (для ласунів даний продукт можна збільшити, а якщо плануєте потім готові млинці загорнути начинку, то – зменшити). Відміряємо потрібні порції інгредієнтів. Беремо склянку об’ємом 250 мл
Почнемо заміс тесту з того, що розіб’ємо в миску курячі яйця. Відразу підсипаємо до яєць в миску весь цукровий пісок і сіль.
Введені інгредієнти, використовуючи звичайний віночок, збиваємо. Намагаємося, щоб цукор і сіль повністю розчинилися в яєчної маси.
Крізь солодку вливаємо яєчну масу швидко склянку кип’яченої води. Відразу ж перемішуємо інгредієнти все тим же віночком. Не бійтеся – яєчна маса не згорнеться. Слідом вливаємо молоко і знову перемішуємо.
Тепер можна підсипати муку. Всипали невелику порцію і відразу перемішали. Потім ще додали і знову перемішали. І в такому темпі – далі. У результаті тісто повинно вийти без грудочок, однорідними.
В вийшло млинцеве тісто вливаємо в завершенні рослинне масло. Це дозволить не змащувати сковороду при випічці млинців (тільки один раз – перед викладенням першої порції млинцевого тесту). Ще раз перемішали тісто, даємо йому трохи постояти. За цей час добре і грунтовно розігріваємо сковороду-блинницу. Як вже було сказано, поверхню сковороди потрібно змастити олією жиром).
Зачерпываем млинцеве тісто ополоником. Вливаємо його на гарячу сковороду. Випікаємо блінкі з двох сторін приблизно по одній хвилинці.
Готові смачні і ситні домашні млинці при бажанні змащуємо розтопленим вершковим маслом. Приємної трапези зі смачними млинцями!