Обов’язково фаршировані млинці потрібно прогріти, щоб начинка стала в’язка.
Інгредієнти
Сир – 200 р. | |
Родзинки – 50 р. | |
Молоко – 300 мл | |
Яйце – 2 шт. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Сіль – 2 Щіпки | |
Борошно – 1,5 склянки | |
Сода – 1/2 ч. л. | |
Окріп – 100 мл |
Такі млинці можуть бути солодким десертом, якщо покласти цукор в начинку, або просто повноцінним стравою. А млинці можна робити і на подскисшем молоці, додавши трохи соди.
Покроковий рецепт
Готуємо тісто для млинців. У ємність наливає молоко, вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і цукру. Все потрібно збити міксером до однорідності.
Борошно змішати з содою і висилаємо в ємність з рідиною. Знову збиваємо міксером. Тісто повинне вийти густе, як на оладки.
Густе розбавляємо тісто окропом, змішуємо міксером і стежимо, щоб консистенція стала походити на млинцеве тісто.
Тепер тісто готове до випікання млинців. Розігріваємо сковороду і змащуємо маслом дно. Коли сковорода добре прогріється наливає першу порцію тіста і смажимо блін.
Млинці складаємо стопкою. Приступаємо до начинки. Промиваємо ізюм, в чашці змішуємо сир, дрібку солі і родзинки, якщо хочете солодкі, то можна додати цукор за смаком.
Фаршируємо спечені млинці. Викладаємо на блін столову ложку з гіркою начинку і звертаємо в трубочку, підгинаючи краю.
Укладаємо такі трубочки швом вниз на сковорідку, накриваємо кришкою і вмикаємо на повільний вогонь.
Хвилин через 5-10 можна перевернути і попекти ще, так, щоб начинка повністю спеклась.
Готові млинці можна відразу є