Такі млинці можуть бути солодким десертом, якщо покласти цукор в начинку, або просто повноцінним стравою. А млинці можна робити і на подскисшем молоці, додавши трохи соди.
Покроковий рецепт
Готуємо тісто для млинців. У ємність наливає молоко, вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі і цукру. Все потрібно збити міксером до однорідності.
Борошно змішати з содою і висилаємо в ємність з рідиною. Знову збиваємо міксером. Тісто повинне вийти густе, як на оладки.
Густе розбавляємо тісто окропом, змішуємо міксером і стежимо, щоб консистенція стала походити на млинцеве тісто.
Тепер тісто готове до випікання млинців. Розігріваємо сковороду і змащуємо маслом дно. Коли сковорода добре прогріється наливає першу порцію тіста і смажимо блін.
Млинці складаємо стопкою. Приступаємо до начинки. Промиваємо ізюм, в чашці змішуємо сир, дрібку солі і родзинки, якщо хочете солодкі, то можна додати цукор за смаком.
Фаршируємо спечені млинці. Викладаємо на блін столову ложку з гіркою начинку і звертаємо в трубочку, підгинаючи краю.
Укладаємо такі трубочки швом вниз на сковорідку, накриваємо кришкою і вмикаємо на повільний вогонь.
Хвилин через 5-10 можна перевернути і попекти ще, так, щоб начинка повністю спеклась.
Готові млинці можна відразу є