Виливаємо молоко в невеликій сотейник і ставимо на плиту, додаємо склянку цукру і ванілін (його можна сміливо замінити на 1 ст. л. ванільного цукру). Ретельно помішуємо до повного розчинення цукру. Занадто сильно суміш нагрівати не потрібно, молоко повинно стати злегка гарячим. Вимикаємо газ.
Додаємо в суміш вершкове масло, помішуємо. Масло має розтанути. Переливаємо суміш у глибоку тарілку.
Розбиваємо в окрему чашку яйце, збовтуємо його. Половину ми додамо в тісто, решта нагоді для змащування коржиків.
З’єднуємо трохи остигнула суміш з половиною яйця, борошном (все буде залежати від вашої борошна, тісто має перестати липнути до рук), гашену соду. Замішуємо.
Розкачуємо тісто шаром завширшки 1 см, вирізаємо формочкою наші коржики. Перекладаємо їх на припыленный борошном деко і змащуємо яйцем.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 7-15 хвилин (для ніжного або хрусткого варіанти).
Чудові коржики готові!