З соковитої моркви можна зробити справжню східну закуску, поєднуючи вітамінні овочі з цитрусовими, рідким медом і пряними спеціями. Необхідні інгредієнти:
– оливки з лимонним смаком – приблизно 13 шт.;
– морква – 2 шт. середні;
– листова петрушка з м’ятою – за смаком;
– оливкову олію – 2 ложки (великі);
– половинка лимона;
– сіль з подрібненим перцем (чорним) – за смаком;
– пів-апельсина;
– мелений коріандр – достатньо 0,5 ч. л.;
– рідкий мед – 1 ч. ложка.
Промиту моркву очищають, натирають, а потім злегка обсмажують, додаючи оливкове масло. При цьому не забувають посолити.
Готують заправний соус, змішуючи мед з подрібненим коріандром, перцем, соком цитрусових.
Листову петрушку з м’ятою нарізають, з’єднують з готової морквою, викладають суміш в салатник, поливають соусом. Додають оливки, акуратно перемішують.
Готову закуску відразу подають, прикрасивши скибочками лимона, апельсина, гілочками петрушки, кількома листочками м’яти.