Морквяно-гарбузове кекси

Морквяно-гарбузове кекси – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Морква і гарбуз чудово поєднуються і надають неповторний смак.

Інгредієнти

Морква – 2 шт
Гарбуз – 200 г
Яйця – 3 шт
Борошно – 1,5 склянки
Цукор – 3/4 склянки
Ванільний цукор – 1,5 ч. л.
Рослинне масло – 3 / 4 склянки
Імбир мелений – 1/2 ч. л.
Мускатний горіх – 1/4 ч. л.
Кориця – 1 ч. л.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Сіль – щіпка

Як приготувати Морквяно-гарбузове кекси

Що можна приготувати з корисних овочів, щоб всім сподобалося? Гарбуз і моркву містять багато вітамінів і мало калорій. Для любителів корисної випічки це в самий раз.

Покроковий рецепт

Морква і гарбуз натерти на крупній тертці.

В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти: борошно, корицю, імбир, мускатний горіх, розпушувач і сіль.

У комбайні збити яйця з цукром. Якщо немає кухонної техніки, можна скористатися віником, тільки збивати краще подовше.

Додати рослинне масло і ванільний цукор. Всі разом перемішати і гарненько збити.

Додати до маси моркву і гарбуз, все разом збити.

Додати суху суміш з борошна та спецій, все перемішати, щоб тісто стало в міру густа, схожа за консистенцією на сметану.

Розкласти тісто по формах і поставити в попередньо розігріту духовку на 35-40 хвилин.

Коли кекси підрум’яняться, проткнути на пробу зубочисткою. Якщо вона залишилася сухою, вимкнути духовку і залишити кекси постояти 10 хвилин. Потім вийняти, остудити і пробувати!