Для приготування пюре беремо зіпсовані бульби картоплі. Промиваємо їх від забруднень. Аналогічно чинимо і з морквою. Картоплю і моркву очищаємо або ножем або спеціальною овочечисткою.
Очищену моркву нарізаємо шматочками.
Бульби також нарізаємо крупно, дрібнити не потрібно.
Нарізані овочі переправляємо в невелику каструльку і заливаємо холодною водою. Каструлю з вмістом ставимо на вогонь для варіння. В процесі варіння, після закипання, інгредієнти приправляємо сіллю. Варимо картоплю і моркву до готовності, приблизно 25-40 хвилин.
Зливаємо воду, до інгредієнтів вливаємо прокип’ячена молоко, кладемо шматочок вершкового масла. Починаємо товкти до утворення пюре.
Корисне та смачне картопляно-морквяне пюре готове, всім приємного апетиту!