Морквяно-картопляні котлети зі сметанним соусом

Морквяно-картопляні котлети зі сметанним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Надзвичайно смачно і максимально корисно!

Інгредієнти

Морква – 300 грам
Картопля – 100 грам
Цибуля – 1 шт
Яйце – 1 шт
Борошно – 2 ст. л.
Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
Соняшникова олія – 3 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Сметана – 100 мл
Сир – 40 гр
Часник – 2 зубчики
Сушена зелень – 3 ч. л.
Перець – 1/3 ч. л.

Як приготувати Морквяно-картопляні котлети зі сметанним соусом

Здавна улюблена всіма страва – котлети, стало настільки популярним, що приготувати їх можна з усього, що попадеться під руку. Головне вміло зробити фарш і ретельно прожарити. Котлети з моркви виходять дуже соковитими і хрусткими. Підійдуть до столу як самостійне блюдо і як гарнір.

Маленькі хитрощі приготування:
○ Якщо цибулю додати в фарш великими шматочками, то вийде відмінна закуска – снек.
○ Для різноманітності дитячого меню можна готувати морквяні котлети на десерт, просто замінивши цибулю родзинками, сухофруктами.
○ Соковитими котлети виходять тільки при наявності у фарші сирої моркви, якщо морква попередньо відварити або приготувати на пару, блюдо вийде позбавленим смаку і прісним.
○ Щоб котлети були більш ситні, додають у фарш попередньо замочені в молоці сухарі або хліб.
○ Смак м’ясних котлет вийде, якщо фарш доповнити подрібненим часником і тушкувати котлети з лавровим листом.

Покроковий рецепт

Картоплю і моркву помийте і почистіть. У каструлю з киплячою водою покладіть картоплю. Варіть 20 хвилин. Моркву потрібно натерти на самій дрібній тертці. Подрібнити цибулю на терці або ножем.

Настав час змішати все інгредієнти: Після остигання зварену картоплю розімніть виделкою і закиньте до тертої моркви. Додайте цибулю. Сире яйце розбийте в фарш, посоліть, поперчіть. Для більш в’язкої консистенції у фарш додають борошно або панірувальні сухарі. Двох столових ложок борошна достатньо.

Розігрійте сковороду і налийте олію. З фаршу сформуйте маленькі котлетки і обваляйте в паніровці. Обсмажувати до золотистої скоринки 3-5 хвилин з кожного боку.

приготування соусу

Соус – важливий компонент страви,який допоможе урізноманітнити пісну моркву. Поки котлетки обсмажуються, візьміть сметану і додайте в неї зелень: петрушку, кріп, перець. Також слід додати подрібнений часник і сир, натертий на самій маленькій тертці.

На гарнір до морквяним котлет приготуйте салат з вареного буряка або квашеної капусти. Готово! Корисна смакота на вашому столі!