Мусака з фаршу і овочів в духовці.

Інгредієнти
| Фарш – 500 гр. | |
| Перець свіжий – 2 шт. | |
| Цибуля – 2 шт. | |
| Картопля – 10 шт. | |
| Перець червоний гострий мелений – 0,5 ч. л. | |
| Перець солодкий червоний мелений – 1 ч. л. | |
| Зіра – 1 ч. л. | |
| М’ята сушена м’ята – 1 ч. л. | |
| Масло рослинне – 3 ст. л. | |
| Заливка: | |
| Сметана – 400 гр. | |
| Яйце – 3 шт. | |
| Перець червоний солодкий мелений – 1 ч. л. |
Мусака – поживну страву з м’яса і овочів. В Болгарії – це улюблена їжа, її готують для своєї сім’ї і гостей.
Покроковий рецепт

Перець очистити від насіння і порізати.

Цибулю порізати півкільцями.

Перець і цибулю обсмажити в олії до напівготовності.

У сковороду з цибулею і перцем додати фарш. Згасити 5 хвилин, додати сіль за смаком і спеції: перець червоний мелений гострий, перець червоний мелений солодкий, зіру, сушену м’яту перцеву і ще 5 хвилин згасити.

Картоплю порізати кубиками, трохи посолити і викласти в посуд для запікання.

Зверху картоплі рівним шаром розрівняти тушковані овочі з фаршем. Додати 0,5 склянки кип’яченої води. І поставити в духовку розігріту до 180 градусів. Готувати 50 хвилин.
Приготування заливки. Сметану, 3 яйця і одну чайну ложку червоного меленого солодкого перцю ретельно перемішати до однорідної маси.
Дістати мусаку з духовки і спробувати картоплю. Він повинен бути м’яким. Вилити заливку і розрівняти лопаткою. Запікати ще 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
