Муссовый торт з полуниці і банана – легкий, ніжний, з чудовою текстурою, цей десерт підкорить ваші серця
Інгредієнти
Білки – 3 шт. | |
Полуниця – 550 гр. | |
Банан – 1 шт. | |
Борошно – 70 гр. | |
Цукор – 275 гр. | |
Желатин – 4 упаковки | |
Сметана 10% жирності – – 900 гр. | |
Загущувач для вершків – 2 упаковки | |
Білий шоколад – 100 гр. | |
Вершкове масло – 50 гр. |
Муссовые торти – це останній писк моди в кондитерському світі. Але незважаючи на те, що в них практично не використовується борошно вищого сорту, вони все одно виходять дуже жирними і калорійними за рахунок використання жирних вершків. Я ж пропоную трохи змінити рецепт, замінивши жирні вершки нежирної сметаною. Торт виходить нічим не гірше за смак і зовнішньому вигляду, але зате набагато корисніше для здоров’я і вашої фігури
Покроковий рецепт
1. Почнемо з приготування полуничного бісквіта. Білки збити з 100 грам цукру в густу стійку піну.
2. 100 грам полуниці перемолоти в пюре. Додати в цю масу борошно і добре перемішати, додати трохи збитих білків полуничній тесту. Знову перемішати.
3. Потім полуничне тісто ввести в збиті білки і обережно вимішати, щоб тісто не впало.
4. Форму змастити рослинною олією і вилити туди тісто. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Дістати і остудити.
5. Замочити 2 упаковки желатину на 30-40 хвилин для набухання.
6. Для полуничної прошарку: 350 грам полуниці перетерти з 75 грамами цукру в пюре. Розчинити половину замоченого желатину і ввести в полуничну масу. Оскільки у мене немає багато форм для випічки різних розмірів я вийшла з цієї ситуації так: застелила харчовою плівкою дно каструлі, діаметр якої на 3 см менше, ніж форми, де буде збиратися весь торт. Поставити в холодильник до повного застигання.
7. Полунично-банановий прошарок: банан збити в пюре за допомогою блендера з 100 грам полуниці. Розчинити залишився желатин і вести в пюре. В цей шар я не додавав цукру, оскільки банан сам по собі солодкий. Також поставити в холодильник для застигання.
8. Підготувати форму, в якій будете збирати торт. На дно викласти полуничний бісквіт. Тепер приступаємо до приготування сметанного мусу.
9. Замочити 2 пачки желатину і дати набрякнути. Розчинити. Білий шоколад розтопити разом з вершковим малому.
10. Сметану збити з загусником для вершків і 100 грамами цукру в пишну масу. Додати розчинений желатин і розтоплений шоколад. Розмішати.
11. Частина мусу вилити на корж. Дістати прошарку з холодильника. На верх мусу спочатку покласти полуничну прошарок.
12. На цей прошарок наливаємо ще трохи мусу – десь 1-10,5 см. Зверху кладемо полунично-банановий прошарок і заливаємо рештою сметанним мусом. Ставимо в холодильник до повного застигання.
13. Подивіться, який гарний у розрізі вийшов наш чудовий десерт. Такий торт радує не тільки смакові рецептори, але і очей!
P. S. Можна зверху прикрасити половинками полуниці. Але оскільки я робила торт з замороженим, а після розмороження вона виглядає не дуже привабливо, то я цей крок упустила.