Запіканка з нежирної свинини і сиру є простим варіантом смачного обіду, а весь процес приготування цього смачного страви займе приблизно три години.
Інгредієнти:
– шматки чорного хліба (дві штуки);
– невеликий салатний цибуля (дві штуки);
– нежирна свинина (540 г);
– пшеничні сухарі панірувальні (34 м);
– невелика морква (одна штука);
– тонкомолотий перець чорний (3 м);
– сирі яйця курячі добірні (дві штуки);
– сир Гауда (58 р);
– свіжа петрушка подрібнена (26 р);
– кам’яна сіль тонкомолота (за смаком);
– масло кунжутне (37 мл);
– гілочки свіжого кропу (шість штук).
Промити нежирну свинину, нарізати його шматками, перекласти в якусь миску, подрібнити м’ясо блендером, додати раскрошенные шматки хліба. Почистити моркву, дрібно натерти її, потім нашаткувати очищений цибулю, відправити нарізані овочі в миску, додати подрібнений кріп з петрушкою. Збити сирі курячі яйця, перелити в миску з фаршем, насипати за смаком мелений перець і сіль, перемішати.
Підготувати прямокутну форму для запікання, змастити її маслом, рівномірно присипати меленими сухарями, викласти в неї м’ясну масу, присипати її тертим сиром, накрити харчовою фольгою.
Відправити форму в духовку і готувати м’ясну запіканку з сиром при двохстах градусах протягом сорока хвилин. Остудити м’ясну запіканку, перекласти її на блюдо, прикрасити зеленню і подавати до столу.