М’ясне заливне – святкове блюдо, яке завжди з’їдається першим. Крім того, що це страва смачна, вона ще може стати справжньою прикрасою столу, якщо приділити заливного трохи більше часу.
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
корінь петрушки, пастернак, селера. – по смаку. | |
сіль – за смаком. | |
перець запашний – 5 шт. | |
лавровий лист – 2-3 шт. | |
вода – 1-1,5 літ. |
Різновидів цієї страви безліч, кожен раз м’ясне заливне може виглядати по-різному.
Покроковий рецепт
Для приготування м’ясного холодцю можна використовувати: яловичу, свинячу, телячу вирізку.
Філе куряче, індички, качки. Язик яловичий, свинячий. І ще безліч варіантів. Сьогодні приготуємо холодець з філе курки.
Всі продукти чистимо, миємо готуємо для приготування бульйону.
Філе складаємо в каструлю, заливаємо водою. Даємо закипіти і воду зливаємо. Всі інгредієнти складаємо в каструлю, заливаємо другий раз чистою водою і варимо бульйон, до готовності м’яса, солимо. Намагаємося, щоб бульйон був прозорим. За 10-15 хвилин до готовності додаємо лавровий лист
Дістаємо готове філе і моркву, даємо охолонути. За цей час проціджуємо бульйон і в один літр бульйону додаємо желатин. Філе режим порционально 1-1,5 див, морква готуємо для прикраси
В плоске, глибоке блюдо наливаємо тонкий шар бульйону і красиво викладаємо скибочки готового філе. Прикраса з моркви теж виставляємо, і відправляю на 10 хв на холод. Потім повністю заливаю м’ясо бульйоном і прикрашаю зеленою петрушкою, ставлю в холодильник ще на 10 хвилин.
Після того, як прикраси і м’ясо добре застигли, доливаю весь бульйон і відправляю на ніч у холодильник. Таке блюдо буде яскравою прикрасою святкового столу.
М’ясне заливне готувати зовсім не складно. Головне, щоб м’ясо було готове, але не переварено, бульйон був прозорим і страва має бути красиво прикрашене овочами.
Ваші гості по достоїнству оцінять Ваші труди.
Заливні страви добре подавати з хріном або гірчицею.