М’ясні рулети з грудинкою і солоним огірком готуються просто. У скибочку м’яса загортається начинка, рулети обсмажуються і запікаються до готовності в духовці. Страва добре своєю варіативністю подачі.
Інгредієнти
телятина – на 500 грам | |
шпик – 50 грам | |
копчена грудинка – 100-130 грам | |
солоний огірок – 1-2 штуки середньої величини | |
рослинне масло – для смаження | |
сіль – за смаком | |
приправи – за бажанням | |
*вино або пиво – за смаком наявність цього інгредієнта у страві, в залежності від обраного варіанту приготування |
Коли до свята залишаються, якщо вже не лічені дні, то зовсім мало часу, воно, так чи інакше невблаганно закликає обміркувати, чим же порадувати гостей і домашніх, в першу чергу варто вирішити, що ж подати в якості гарячого.
Рулет з телятини хороший як в якості святкового страви в гарячому варіанті або у вигляді холодної закуски, так прийнятний і в якості повсякденного ласощі або інгредієнта для бутерброда.
Рекомендується саме телятина, вона ніжна, але менш жирна, тут слід мати на увазі, що в рецептурі страви передбачені самодостатньо жирні компоненти, неприйнятні для поєднання з м’ясом, що містить велику кількість жиру. Підійде і більш зріла яловичина, краща балыковая частину туші. М’ясо можна замаринувати, але це не принципово.
Покроковий рецепт
Телятина нарізають широкими пластами, її потрібно відбити і посолити. На всі пласти м’яса кладуть найтонші скибочки шпику, вони для соковитості -ні більше, ні менше і варена грудинка.
Зверху на рулет зі шпиком викладаються нарізані солоні огірки та/або будь-яка зелень, а так само приправи за смаком.
Далі… пласти м’яса згортаються в рулети, перев’язуються ниткою (можна скріпити зубочисткою, щоб при смаженні він не розкрутилися) і обсмажують з двох сторін на розігрітій сковороді.
Величина рулету може бути будь-який, але на святковому столі непогано виглядатимуть невеликі рулетики, 10-15 сантиметрів у довжину, так і обсмажуються такі швидше.
Перекладається рулет або рулетики у сотейник або горщик, і доводиться до готовності у жаровій шафі. Періодично його потрібно поливати утворився соком.
*Тим, для кого це занадто жирно, пропонується і більш пікантний варіант доведення страви до дійсно готовності: сік, що утворився, навпаки, прибирається, додається 100-150 грам нежирної сметани, розведений кип’яченою водою, 2 столові ложки борошна і 100 грам виноградного вина або пива і рулет тушкується в цій суміші. Для більшої пікантності рекомендуються приправи: базилік, хмелі-сунелі, мелений імбир, коріандр або гвоздика. Не зіпсує смаку і тривіальний лавровий лист. До вже готового блюда підійде маринований імбир.
Подавати в якості гарячого святкового страви рекомендується з відварною або запеченою картоплею, рисом чи макаронними виробами, у повсякденному вживанні цілком підійде до гречаної, пшеничної або кукурудзяної каші. послужить такий рулет шикарним доповненням до салату або тушкованим овочам.
Можна просто остудити і нарізати тонкими скибочками, викласти на велике блюдо і посипати зеленню. У холодному вигляді такий рулет здається менш жирним.
Смачні, презентабельні і доречні як на святковому, так і повсякденному столі такі прості, але ефектні бутерброди: на чорний хліб кладуть скибочку свіжого помідора або свіжого ж або малосольного огірка. Поверх – тонкий скибочку рулету, посипається зелень, можна прикрасити маслинами або оливками.