Мясні вафлі

Мясні вафлі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Фарш можна використовувати будь-який, на ваш розсуд: курячий, свинячий, яловичий або змішаний. Я використовую свино-яловичий, свинячий занадто жирний, а яловичий навпаки суховатий. Тому свино-яловичий – це золота середина. На один вафельний корж кладемо фарш і розтираємо його по всьому листу. Фарш добре прилипає. З його кількістю краще не переборщувати, нанесіть тонкий шар фаршу.

Зверху кладемо пустий аркуш вафлі, притискуємо, щоб вона добре прилип. Ріжемо на прямокутники. Розмір робимо будь на ваш розсуд, від нього смакові якості не зміняться. Я роблю середній розмір, для того щоб зручніше було обсмажувати

Потім робимо суміш, в якій будемо обвалювати вафлі. У ємності змішуємо сметану, майонез, яйця, сіль і перець. Все добре перемішуємо до однорідності

Нарізані вафлі з двох сторін обвалюємо в отриманій суміші.

Розігріваємо сковороду, на рослинному маслі. Викладаємо вафлі. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Якщо ви зробили тонкий шар фаршу, то час смаження займає не більше 2 хвилин з кожного боку.

Готові м’ясні вафлі перекладаємо на блюдо для подачі. Прикрашаємо листям салату. Приємного апетиту!