Фарш, двічі пропущений на м’ясорубці, посолити, поперчити. Додати промитий рис. Перемішати.
Сформувати кульки. Укласти їх в каструлю. Залити все «їжачки» водою, поставити на середній вогонь.
Цибулю і солодкий перець нарізати кубиками. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.
Потім додати перець. Трохи проварити.
Суміш закинути в каструлю (я ще додала моркви для яскравості фарб, натертої на дрібній тертці). Додати лавровий лист, часник, трохи солі.
Тушкувати до готовності рису. Подавати гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!
Порада: їжачки краще тушкувати з додаванням сирого рису (який швидко розварюється або напівготового), тоді рис стирчить в різні сторони і виходять справжні «їжачки»!