Мясні зрази з грибами

Мясні зрази з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку необхідно зробити грибну начинку для зраз.
Обсмажити на сковороді на середньому вогні на рослинній олії дрібно порізану цибулю до прозорості. Потім додати моркву, обсмажити до золотистого кольору. Додати дрібно порізані гриби, смажити ще 10 хвилин або поки вся рідина не випарується. Вимкнути вогонь, дати начинці охолонути.

Потім приготувати фарш для майбутніх м’ясних зраз. Змішати перекручене на м’ясорубці м’ясо (свинину і яловичину). Додати 1 яйце і розмочений в молоці хліб. Посолити, поперчити за смаком, добре перемішати.

З приготованого нами фаршу необхідно сформувати середню корж, розміром приблизно 10 на 10 см або трохи менше, товщиною близько півтора див. В центр м’ясної коржі покласти 1 столову ложку приготованої заздалегідь цибульно-грибної начинки.

Акуратно защипнути краю зраз, щоб начинка не випала з котлетки при обжарюванні. Сформувати форму котлетки. Зрази запанірувати спочатку обваляти в яйці, потім вмочити в панірувальних сухарях.

Смажити зрази на середньому вогні на рослинній олії на сковороді до золотистого кольору і до готовності.

Подавати зрази потрібно гарячими або теплими з гарніром і овочами. Дуже смачно буде, якщо на додаток приготувати соус для м’яса. Приємного апетиту!