Готувати цю страву бажано за 4-5 години до приходу гостей, щоб торт добре просочився.
Інгредієнти
тісто пісочне | |
маргарин – 400 грам трохи нагріти | |
вода – 50 млл. крижана | |
сіль – 1 год.л | |
яйце – 1 шт. | |
борошно – 2 склянки | |
сода харчова – 0,4 ч. л. | |
начинка | |
свинячий фарш – 300 грам | |
сушені гриби – 10 шт. | |
велика морква – 1 шт. | |
цибуля – 2 шт. | |
майонез – 1 пачка | |
декорування | |
ковбаса декількох видів – 300 грам | |
сир твердих сортів – 200 грам | |
зелень – 50 грам |
Дуже ситний і оригінальний м’ясний торт на основі 4 коржів з пісочного тіста, м’ясного і грибного паштету для начинки .
Для прикраси взяти ковбасу декількох видів, твердий сир, гарбузове насіння і маринований імбир.
За бажанням можна прикрасити зеленню.
Покроковий рецепт
Приготувати пісочне тісто.
У глибоку миску покласти трохи нагріте маргарин і розім’яти виделкою .
Додати сіль і яйце, перемішати.
Всипати половину борошна і соду. добре перемішати.
Додати крижану воду і борошно. Замісити середньо туге тісто і поставити в холодильник поки начинка робиться.
Сухі гриби проварити 20 хвилин.
Фарш підсмажити на рослинній олії до готовності.
Моркву натерти на тертку і посмажити.
Цибулю посмажити.
Змішати всі інгредієнти.
Перебити на блендері .
Дістати з холодильника тісто.
Розкачати 2 коржа , наколоти виделкою. Піч 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Готові коржі розрізати на дві рівні частини,щоб вийшли 4 рівних коржа.
Перемазати кожен корж паштетом, а зверху зробити щільну сіточку майонезом.
Скласти коржі один на одного,сформувати торт.
Залишилися паштетом з майонезом обійти боки.
Копчену ковбасу порізати смужками,варену кільцями, маринований імбир, сформувати квіти, або інші прикраси.
З твердих і копчених сирів зробити листя,гарбузове насіння викласти орнаментом, додати за бажанням зелень петрушки,пір’я цибулі, базилік. Прикрасити кошик на свій розсуд і фантазії.
дати настоятися 4 – 5 годин.