Мясо під шубою

Мясо під шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо страву.
Включити духовку.
Взяти м’ясо. М’ясо повинно бути з жиром ( хоча б з невеликою кількістю), для того щоб воно вийшло соковитим. Додам, для тих, хто буде готувати без жиру, м’ясо вийде теж не менш смачним, але не настільки соковитим, як з жиром. М’ясо бажано вибрати з ниркової частини або з шиї, можна навіть з ребрами. Помити, прибрати зайві плівки, прожилки. на порціонні шматочки завтовшки 1,5 – 2 див. Обов’язково потрібно посолити, поперчити з двох сторін. М’ясо повинно замаринуватися. Відбивати не треба.

Картоплю потрібно: помити, почистити і порізати кружальцями.

Взяти деко. Змастити рослинним маслом. Викласти шар м’яса. На нього шар з картоплі. Картопля покрити майонезом у великій кількості, що не шкодувати.

Зверху закрити харчовою фольгою, щільно притискаючи краю, на фользі зверху виделкою зробити кілька проколів, щоб міг виходити зайвий пар.

За 10 хвилин до закінчення готування зняти фольгу, щоб картопля підрум’яниться.
Нюанси, про які потрібно знати.

Приблизно через 1 год.20 хв., після того, як поставили блюдо в духовку, відкрийте фольгу і подивіться на кількість рідини.
Якщо рідини немає або зовсім мало – налийте на деко води, але тільки гарячою – 0,5 склянки.
Якщо ж рідини дуже багато – зніміть фольгу, нехай випаровується зайва вода.
Як гарнір підійдуть свіжі овочі або овочевий салат.