М’ясо під яєчним соусом з грибами – це смачне і просте у приготуванні блюдо.
Інгредієнти
Свинячий шніцель – 500 г | |
Гриби – 200 г (печериці) | |
Гірчиця – 50 г | |
Жовток курячий – 2 шт. (варених) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 1 зубчик | |
Сметана – 3 ст. л. | |
Рослинне масло – 1 ст. л. | |
Зелень – пучок | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
М’ясо, мариноване в гірчиці, запечене під яєчним соусом з смаженими печерицями.
Покроковий рецепт
Маринувати 30 хвилин
М’ясо обваляти в гірчиці. Дати промаринуватися 30 хвилин.
Тим часом промити і порізати гриби печериці навпіл і вздовж.
Приготувати яєчний варений жовток, роздавивши його.
Почистити і дрібно порізати цибулю і часник.
У 200 мл води розмішати яєчний жовток і сметану. Можна додати приправу на смак.
Цибулю обсмажити не рослинному маслі до прозорості. Додати гриби і смажити ще 2-3 хвилини.
В вогнетривке блюдо викласти свинячий шніцель, посипавши її сіллю і свіжомеленим перцем.
Поставити в духовку без кришки на 20 хвилин (до рум’яності м’яса). Дістати страву з духовки і викласти зверху гриби з цибулею, полив яєчно-сметанною сумішшю. Накрити кришкою і поставити в духовку на 40 хвилин 180 С.
М’ясо приготувався! Подавати з гарніром з гречки посипавши шніцель зеленню. Приємного апетиту!