Смажене м’ясо (антрекот) на сковороді або вугіллі – чудовий недільний вечерю для родини.
Інгредієнти
Яловичий антрекот – 500 г | |
Морська сіль – за смаком | |
Приправа – за смаком до м’яса | |
Оливкову олію – по 1 ч. л. на стейк |
Антрекот — шматок воловьего м’яса, зрізаний між ребрами і хребтом.
Такий шматок м’яса вирізається в декількох місцях для запобігання скручування під час смаження і має тоненькі прошарки жиру. Прожилки жиру в антрекоте зберігають соковитість м’яса. Смажити цей королівський шматок м’яса краще на відкритому вогні на природі.
Але не забороняється і посмажити м’ясо на сковорідці, не менш смачно!
Покроковий рецепт
М’ясні стейки змастити оливковою олією.
Посолити (обов’язково великої) сіллю.
Посипати приправою для шашлику з обох сторін.
Смажити м’ясо на сковороді або сильно розігрітому вугіллі на решітці з одного боку 10-15 хвилин.
Перевернути, смажити з іншого боку до готовності. Готовність м’яса легко перевірити розрізавши шматок. З розрізу повинен йти прозорий сік. Якщо соку немає – м’ясо пересушена. Якщо сік рожевий – не просмажене.
Смажене м’ясо (в моєму випадку антрекот) відразу подавати до столу з відвареною молодою картоплею та овочами. Приємного Вам апетиту!