Примітка* При заморожуванні не треба помішувати !
Інгредієнти
Вершки – 400 мілілітрів жирністю від 33% | |
Згущене молоко – 200 мілілітрів | |
М’ятний лист – 1 пучок |
Приготуємо ніжне, м’яке вершкове морозиво з приємним м’ятним смаком. Чудовий десерт для спекотного дня!
Покроковий рецепт
Підготуйте необхідні продукти. М’яту гарненько промийте під проточною водою.
Вершки ( не менше 200 мл) влийте в каструльку. Потім додайте листя м’яти і доведіть все разом до кипіння (листочки кидаємо цілими). Накрийте каструлю кришкою, остудіть вершкову суміш і дайте настоятися протягом двох годин. Далі ми буде збивати вершки і вони повинні бути холодними.
Тепер листя м’яти виймаємо з вершків (можна трохи віджати м’яту). Додайте в м’ятні решта вершки 200 мл, збийте їх міксером в міцну піну. Додайте згущене молоко у збиті вершки. Перекладіть суміш у контейнер, накрийте харчовою плівкою і приберіть в морозильну камеру на всю ніч.
На наступний день дістаньте контейнер і потримайте його при кімнатній температурі 10-15 хвилин. Потім можна зробити кульки з морозива. Приємного апетиту!