Недорогий заварний крем з ягодами

Недорогий заварний крем з ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо продукти для приготування заварного крему

На слабкий вогонь ставимо молоко. Підігріваємо, але не даємо йому закипіти

У гаряче молоко всипаємо цукор і ретельно перемішуємо до розчинення

Додаємо ванільний цукор

Не знімаючи масу з вогню, додаємо ягоди (в моєму випадку – заморожена чорна смородина). Проварюємо ягоди протягом 5 хвилин

Поступово всипаємо просіяне борошно і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Крем поступово починає густіти. Не даємо масі закипіти.


Вимикаємо газ і збиваємо суміш до повного розчинення ягід з допомогою блендера або міксера.


В теплий крем додаємо вершкове масло і добре перемішуємо до однорідного стану.

Заварний крем готовий! Додаємо масу в улюблені рецепти (на фото – бісквітний торт). Приємного апетиту!