Готуємо продукти для приготування заварного крему
На слабкий вогонь ставимо молоко. Підігріваємо, але не даємо йому закипіти
У гаряче молоко всипаємо цукор і ретельно перемішуємо до розчинення
Додаємо ванільний цукор
Не знімаючи масу з вогню, додаємо ягоди (в моєму випадку – заморожена чорна смородина). Проварюємо ягоди протягом 5 хвилин
Поступово всипаємо просіяне борошно і перемішуємо так, щоб не було грудочок. Крем поступово починає густіти. Не даємо масі закипіти.
Вимикаємо газ і збиваємо суміш до повного розчинення ягід з допомогою блендера або міксера.
В теплий крем додаємо вершкове масло і добре перемішуємо до однорідного стану.
Заварний крем готовий! Додаємо масу в улюблені рецепти (на фото – бісквітний торт). Приємного апетиту!