Ніжне картопляне пюре

Ніжне картопляне пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати інгредієнти для картопляного пюре. Вимити зелень і цибулю очистити картоплю.

Нарізати картоплю великими шматочками, залити водою, добре промивши від зайвого крохмалю, і відправити вариться.

Розігріти на сковорідці масло – можна використовувати будь-яке рослинне або вершкове масло. На обжарке з вершковим маслом аромат страви буде тільки яскравіше і апетитніше.

Дрібно нашаткувати половинку цибулини.

Обсмажувати нарізану цибулю на олії до повної готовності і рум’яного кольору.

Нашаткувати зелень. Я використовую кріп, але можна додавати і чебрець і розмарин і базилік – смак картопляного пюре придбає саме той відтінок, який додадуть йому прянощі.

Злити воду зі звареної картоплі. Додати сметану або жирні вершки. Гарненько розім’яти картоплю з допомогою товкучки в ніжне пюре. Сметанку додавайте по мірі необхідності, щоб пюре не було сухим, також можна додати трішки молока.

Додати в картопляне пюре обсмажену цибулю і зелень. Ретельно перемішати пюре.

Подавати картопляне пюре гарячим з коханим основною стравою і закускою – у мене це класичне доповнення у вигляді котлеток і маринованих огірочків. Можна полити сметаною пюре або викласти поверх гарячого пюре шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!