Немає нічого прекрасніше для сніданку наших діток, ніж ніжні і сладенькие млинці.
Інгредієнти
яйця – 4 шт. | |
цукор – 4 ст. л. | |
борошно – 150 гр. | |
молоко – 500 мл | |
масло вершкове – 50 гр. | |
ванільний цукор – 1 пакетик(грам) | |
сіль – 1 щіпка |
Існує маса рецептів тонких млинців, їх готують багатьма способами і наповнюють різноманітними начинками, так само можна трапезувати і простими, тонкими млинцями з різними джемами, медом або сметаною. Напевно, в кожній російській або українській родині, млинці є улюбленим сніданком, адже це страва має наші коріння. Сьогодні я поділюся з вами своїм рецептом солоденьких млинців на молоці.
Покроковий рецепт
Візьміть 4 яйця, добре помийте їх і вибийте в ємність для замішування. Розітріть їх з 4 столовими ложками цукру і дрібкою солі. Додайте ванільний цукор. Заважайте до повного розчинення цукру.
Просійте борошно через сито, додайте в яєчно – цукрову суміш і гарненько розмішайте віночком. Тут саме головне щоб не утворилися грудочки.
Тепер трохи можна вливати молоко і ретельно розмішувати. Тісто має нагадувати рідку сметану або вершки густі. Додайте в тісто 30 грам розтопленого вершкового масла.
Змастіть сковороду маслом перед першим млинцем, в подальшому це може, не знадобиться ( в залежності від сковорідки). Наливаємо тісто на добре розігріту сковорідку і обертаємо її по колу, поки рідка маса не покриє повністю всю сковороду тонким шаром. Випікаємо млинці з обох сторін до готовності. Готові млинці викладайте на плоску тарілку. Подавайте з медом, будь-яким солодким сиропом або сметаною.