Ніжний короп з овочами в духовці

Ніжний короп з овочами в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Чистимо рибу від луски, розрізаємо черевце, видаляємо всі нутрощі, відрізаємо плавники, миємо під проточною водою. Далі розділяємо нашу рибу на дві однакові філейні частини.

Робимо невеликі надрізи гострим ножем по верхній частині риби приблизно 1 см одне від одного, це для того, щоб дрібні кісточки гарненько просмажаться і стали нешкідливими, далі маринуємо нашого коропа, для цього натираємо його сіллю, чорним перцем, і поливаємо соком лимона.

Поки короп маринується, ми готуємо овочі. Миємо й чистимо картоплю, моркву, корінь селери. Нарізаємо всі овочі в довільній формі, відразу додаємо спеції і скроплюємо рослинним маслом.

30 хв.

На деко, застелене пергаментом, викладаємо нашу рибку і поруч кладемо овочі, отделивши їх фольгою, один від одного. Карпа поливаємо рослинним маслом. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо рибу з овочами протягом 30 хв. Режим вибираємо запікання з обдувом, для того щоб на рибі з’явилася золотава скоринка

Презентуємо нашу страву. Для прикраси можна використовувати будь-яку зеленню. Приємного апетиту.