Низькокалорійний рататуй

Низькокалорійний рататуй – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Готуємо овочі: миємо й чистимо їх.
Баклажани, кабачок і 2 помідори ріжемо однаковими гуртками.

Цибулю, болгарський перець, 2 помідори дрібно ріжемо й додаємо 2 ст. ложки рослинного масла, обсмажуємо в сковороді на середньому вогні.


Виливаємо у форму помідори з перцем і розкладаємо овочі, чергуючи кружечки: баклажан, кабачок, помідор.

Солимо і перчимо за смаком і посипаємо вашими улюбленими спеціями, я посипала прованськими травами (готова суміш), оскільки в її складі є розмарин і чебрець (за класичним рецептом посипають саме цими свіжими травами), посипаємо рубаним часником, накриваємо фольгою і в духовку.

Запікаємо при температурі 180 градусів 50-60 хвилин. Потім знімаємо фольгу і п’ятнадцять хвилин даємо підрум’янитися. Перед подачею посипаємо петрушкою або іншими свіжими травами за смаком.