Навіть при готуванні ви отримаєте справжнє задоволення! Такі шоколадні цукерки весело їсти та дарувати близьким у подарунок!
Інгредієнти
молочного або темного шоколаду – 2 чашки (поламаного) | |
вершки – 2 столові ложки (не обов’язково) | |
білий шоколад (краплями) – готовий продається у великих супермаркетах | |
хлібні палички (соломка) – кілька штук | |
біла присипка – жменя | |
чорного та помаранчевого кольору цукерки харчової фломастер (гель) – 2 кольори |
Ці шоколадні цукерки призначені для зазивання снігу ))). Або, якщо говорити серйозніше, для святкування новорічних вечірок!
Покроковий рецепт
Шоколад поломайте, укладете в глибоку чашку, додайте пару ложок вершків (не обов’язково, але з ними шоколад більш гладкий).
Чашу з шоколадом поставте в мікрохвильовку і на маленькій потужності розтопіть його. Шоколад не повинен кипіти! Так що, весь час заглядайте через кожні 15 секунд і перемішуйте. Потужність в мікрохвильовці повинна бути мінімальною. Думаю, для розпалювання достатньо 1,5-2 хвилини. Шоколад повинен повністю розтопитися і повинна вийти однорідна маса.
Викладіть розтоплений шоколад на деко, вистелений пергаментним папером. Порада: використовуйте великий шпатель, змащений жиром, щоб розподілити шоколад по поверхні. Не обов’язково заповнювати весь простір дека, просто розмажте тієї товщини, який ви хочете.
Поки шоколад не застиг потрібно викласти на відстані один від одного сніговиків, розклавши білі кружки шоколаду в 3 поверхи.
Відразу додаємо поламані хлібні палички – руки сніговиків. І посипаємо присипкою (це наш сніжок).
Останнє – оживляємо сніговиків, малюючи харчовими фломастерами або кольоровими шоколадом особи. Якщо малюєте шоколадом, можна використовувати кисть.
Приберіть таця (піднос) в прохолодне місце приблизно на годину, або поставте в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Найскладніше – це рівно поламати шоколад на шматочки. Подавайте до столу. Гарного настрою!