Китайський салат, який часто готують на новий рік. Символізує він повну чашу в будинку, достаток і благополуччя.
Інгредієнти
Копчений лосось – 250 г | |
Капуста, подрібнена – жменя | |
Коріандр – 8 г | |
Червоний цибуля – 1 / 4шт | |
Червона капуста – жменя | |
Салат-латук – пару ложок порізаного | |
Салат Фризі – жменя | |
Морква – 1 шт. | |
Маринована редька – 1 невелика (50 г) | |
Яйце – 2 шт. | |
Родзинки – 30 г | |
Чіпси – жменя | |
Імбир маринований – 1 ст. ложка | |
Рис – жменя вареного | |
Соус: | |
Майонез – 20 г | |
Кунжутна паста – 15 г | |
Цукор – 20 г | |
Саке – 8 г | |
Соєвий соус – 6 г | |
Вода – 6 г | |
Лимонний сік – за смаком | |
Масло чилі – за смаком |
Удача – серйозна справа в Китаї, особливо напередодні Китайського нового року. Безперервна історія розвитку китайської цивілізації, суміш традицій і забобонів розвинулися в правила, які гарантують процвітання в майбутньому році.
Риба життєво необхідна на столі при святкуванні Китайського нового року, це обов’язкова умова для бажаючих жити в достатку і процвітання в новому році. Кожен продукт в салаті «Ю-Шен» позначає свій символ: довголіття, достаток, успіх, здоров’я…
Покроковий рецепт
Рис відваріть до готовності і викладіть гіркою на середину блюда. На рис викладіть терту редьку. Зверху – скибочки червоної риби, красиво розкладені. Верхівку вінчає маринований імбир.
Тепер нам потрібно красиво подрібнити інші інгредієнти і викласти їх жменями на великому круглому блюді навколо “гірки” з риби.
Промийте червоний лук, почистіть, наріжте соломкою.
Обсмажте збиті яйця, щоб приготуйте нетолстый омлет, потім наріжте його скибочками.
Всі інші інгредієнти за необхідності промийте, салатні листя обсушіть, подрібніть продукти, які того потребують. Розкладіть всі жменями по колу тарілки.
Приготуйте соус. Змішайте всі інгредієнти для соусу і вилийте отриману суміш в соусник.
Подається салат до «розкладеному» жменями вигляді. Перед гостями перемішується і заправляється соусом.