Очманілий овочевий салат з креветками та авокадо кукурудзою

Очманілий овочевий салат з креветками та авокадо кукурудзою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для цього салату потрібно взяти смачних креветок, свіжих овочів і кукурудзу. Креветки добре поєднуються з овочами. Салат точно сподобається любителям морепродуктів.

Покроковий рецепт

Креветки відварюємо до напівготовності у злегка підсоленій воді, відкидаємо на друшляк. Потім очищаємо і обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі, додавши пару щіпок спецій.

Листя пекінської капусти промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, потім крупно нарізаємо. (Замість пекінської капусти можна взяти салат айсберг, листя салату латук або іншу зелень).

Тепер підготуємо овочі. Нарізаємо всі невеликими шматочками: помідори, свіжі огірки, авокадо, заздалегідь очистивши і видаливши кісточку (авокадо слід збризнути лимонним соком, щоб воно не потемніло). Червоний салатний цибулю очищаємо і дрібненько нарізаємо.

Викладаємо салат рядами прямо на капустяну “подушку”: помідори, цибуля, огірочки, авокадо, креветки і консервована кукурудза.

Далі готуємо заправку. Нарізаємо дрібно кінзу, додаємо оливкову олію, чавлений часник, сік лимона, сіль і мелений перець.

Поливаємо салат приготовленої заправкою і подаємо до столу. Перемішуємо салат безпосередньо перед вживанням.