Огірки консервовані, найлегший спосіб

Огірки консервовані, найлегший спосіб – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Впевнена, наші господині знають безліч рецептів консервування огірків.
Сьогодні поділюся з вами, на мій погляд, найлегшим способом.

Покроковий рецепт


Беремо осінні дрібні огірки, ретельно миємо під проточенной водою(я навіть мою спеціальною щіткою).Готуємо ароматну зелень(краще всього взяти тільки свіжий кріп). Чистимо часник, готуємо лимонну кислоту, сіль, цукор, лавровий лист. Не забудьте секретний компонент – насіння коріандру.
Звичайно ж, нам потрібні ідеально чисті банки для консервування. Пам’ятайте, чим чистіше банку тим безпечніше.

Обробляємо огірки таким чином, режим плодоніжки з двох сторін(деякі господині протикають огірки виделкою, але я цього не роблю). Далі акуратно треба розкласти огірки в чистій банку, на дно покладіть спеції, далі огірки по зростанню. Поділюся ще одним секретом, не можна буквально впихать огірки в банку, дайте їм дихати в банку. Тепер треба залити огірки окропом, залишити на 10 хвилин.


Далі, треба розлити воду в окрему каструлю і закип’ятити. Поки вода закипить, в кожну банку додаємо 1 чайну ложку лимонної кислоти(без гірки), по 1-ой десертної ложки цукру і солі. Далі найцікавіше, заливаємо окропом, і закочує банки.

Вже закриті банки струшуємо, щоб сіль і цукор розчинилися в банку.
Всі! Залишаємо банки в сторону.